Επικοινωνία στo: news-mus@hotmail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Dubstep: O ήχος πίσω από το νέο single της Britney Spears!

Dubstep: O ήχος πίσω από το νέο single της Britney Spears!
Οι παραγωγοί του νέου single της Britney Spears “Hold It Against Me”, Max Martin και Dr Luke φημίζονται για το ταλέντο τους να φέρνουν alternative μουσικά στοιχεία στον ήχο των εμπορικών pop καλλιτεχνών.
Η αρχή είχε γίνει με το “Since You`ve Been Gone” της Kelly Clarkson και τον έντονα alternative rock χαρακτήρα του. Στο πρώτο single της Ke$ha, “Tik Tok” παρατηρήσαμε μια ολική επαναφορά σε old school electro ήχους. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, η ύπαρξη έντονων επιρροών από τα εκρηκτικά British Dubstep beats στο “Hold It Against Me”.
Το χρονικό σημείο του κομματιού 2.22, όπου το εκκωφαντικό μπάσο «συγκρούεται» με τα διαλυμένα drums  και τα παραμορφωμένα φωνητικά «χορεύουν» πάνω στα ψηφιακά συντρίμμια παραπέμπει άμεσα στον ήχο της Dubstep. Τι σημαίνει όμως Dubstep;  Πρόκειται για ένα ρυθμό που γεννήθηκε στο βόρειο-ανατολικό Λονδίνο πριν από 12 χρόνια και συνδυάζει σκοτεινές, digital breakbeat ατμόσφαιρες με μια «κρυφή» R&B μελωδία να παραμονεύει κάπου στο βάθος.
Κάποιοι από τους σπουδαιότερους Dubstep παραγωγούς είναι οι Burial, Flying Lotus, Skream και Rusko. O τελευταίος φημολογείται ότι έχει συνεργαστεί με την Britney Spears στο νέο της album.  

πηγή: mtvgreece.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου